Yaeba look – stomatologija i moda

stomatologija - yaeba

Japanska stomatologija je lansirala “modni” hit: Yaeba look – “nepravilne” zube.

Poštovaoci ovog trenda smatraju da nepravilni zubi doprinose seksualnosti… “Dečji” izgled je dopunjen istaknutim očnjacima, a ceo osmeh napravljen malko “nepravilnim”.

Kao što svakako znate, na Zapadu su u modi tzv. Chicklet osmesi – perfektni, savršeni zubi, što belji ako je ikako moguće.

Yaeba “krasota” košta oko 400$, i izrada je vrlo brza. Praktično se izrađuju navlake (ili most) od materijala srodnog plastici, kao kad mi pravimo zaštitne privremene navlake za brušene zube, dok se čeka da metalokeramički most ili sličan rad bude gotov.

Ovaj “plastični” (zapravo – akrilatni) most se cementira na prirodne zube, s tim da se postigne efekat nepravilnih zuba sa izraženim očnjacima.

Normalno, akrilatne krune imaju strašno delovanje na desni, ako se duže nose. Prostor između zuba, uz desni, biva zatvoren, što onemogućava normalnu higijenu.

Akrilat kao materijal je sam po sebi mikroporozan… Na njega se lakše “hvata” sve što vam na pamet može pasti.

Drugim rečima, take money and run.

Prava stomatologija na ovo gleda… Šta da vam kažem :).

Što reče jedan kolega, stav većine kolega se može predstaviti ovako: kad bi ovakve zube dodali na “Gal look”, tačno da na sve to nekom ko je na esidu izgleda bajno…

stomatologija

stomatologija
 
Izvor: timesofindia.indiatimes.com
Ilustracije: smh.com.au
worldental.org
cnngo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.