Uslovi korišćenja

Posetioci sajta se ovim smatraju jasno obaveštenim da online savet ni u kom slučaju ne može da zameni lekarski pregled i terapiju stručnog lica.

Autorski tekstovi su vlasništvo autora koji preuzimaju odgovornost za
medicinsku tačnost podataka.

Sajt je pod Creative Commons 3.0 licencom, što znači sledece:

DOZVOLJENO JE: umnožavati, distribuirati i javno saopštavati delo, POD SLEDEĆIM USLOVIMA:

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja sajta u komercijalne svrhe.
Za bilo kakvo korišcenje informacija ili ma kog dela sadržaja sajta u druge svrhe, neophodno je prvo dobiti saglasnost vlasnika sajta (dr Tomasović).

Delo se ne može koristiti u komercijalne svrhe.
Nije dozvoljeno da se preuzeto delo menja, preoblikuje i/ili upotrebljava u okviru vašeg dela (bez navođenja autora).
Pri preuzimanju, morate jasno da predočite drugima ugovorne uslove pod kojima je delo licencirano.
Od svakog navedenog uslova može se odstupiti ako imate izričitu dozvolu autora.
Nijedna tačka ovog ugovora ne ograničava ni u kom smislu moralna prava autora.

Primer navođenja autorstva: Izvor: www.respecta.co.rs.

Dakle, opšti pravni uslovi korišćenja su:

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja sajta u komercijalne svrhe.
Za korišcenje bilo kog dela sadržaja u ma kakve druge svrhe, neophodno je prvo dobiti
saglasnost vlasnika sajta i/ili autora.

Zabranjeno je postavljanje pornografskog sadržaja, scena nasilja, torture i slicnih sadržaja.

Zabranjeno je postavljanje sadržaja koji predstavlja, podržava ili upućuje na
govor mržnje, netoleranciju, licnu, nacionalnu, versku netrpeljivost,
koji sadrži psovke, vređanja, omalovažavanja, provokacije ili drugi
uvredljiv materijal.

Vlasnik sajta ne preuzima odgovornost za sadržaj upisa ciji autori su posetioci sajta ili druga lica koja ne predstavljaju sajt.
Vlasnik sajta ne snosi nikakvu odgovornost za sadržaj oglasa ili reklamnih ponuda koja se postavljaju na sajtu, kao i drugih programa ciji organizator nije vlasnik sajta.

Korišcenje sajta je privilegija, a ne pravo.
U bilo kom trenutku, bilo kom posetiocu može biti oduzeta mogucnost pristupanja sajtu ili bilo kom njegovom delu, odnosno oduzeto pravo korišcenja bilo kojeg servisa ili usluge sajta, iz bilo kog razloga koji vlasnik sajta smatra odgovarajucim.

Ovo se može izvršiti bez prethodnog upozorenja i objašnjenja. Gde bude to primereno, o ovome ce biti istaknuto odgovarajuce obaveštenje.

Vlasnik sajta mogu u svakom trenutku odbiti postavljanje bilo kojih sadržaja na sajt ili izvršiti njegovo prilagodavanje shodno pravilima korišcenja sajta, uređivackoj politici ili iz drugog razloga. Ovo se može vršiti bez prethodnog upozorenja i objašnjenja. Gde bude to primereno, o ovome ce biti istaknuto
odgovarajuce obaveštenje.

Vlasnik sajta nije svestan bilo kakvog prekršaja autorskih prava. Eventualni primeceni prekršaj treba odmah prijaviti, kako bi mogla uslediti adekvatna reakcija.

Razglednice, fotografije, crteži i ostale sličice su dobijeni od trećih lica ili preuzeti sa sajtova na kojima nisu izricito naznacena autorska prava. Vlasnik sajta ne snosi nikakvu odgovornost za eventualno kršenje autorskih prava, ali ce preuzeti adekvatne mere ukoliko se utvrdi da prekršaj postoji.

Ukoliko budu vršene promene ovih uslova korišcenja, nova ili izmenjena pravila automatski važe za sve posetioce sajta.

Sve privatne i poverljive informacije o korisnicima sajta ili njegovih usluga cuvaju se u diskreciji i neće se zloupotrebljavati.
Ipak, ne može se garantovati da treća lica nece putem hakerskih napada ili na drugi način, a bez znanja ili odobrenja vlasnika sajta, doći do tih informacija, pa zbog toga vlasnik sajta ne može biti odgovorni za posledice takvih aktivnosti.

Svi podaci dobijeni od čitalaca (mail adrese, lični podaci, podaci o bolestima i stanjima i sve slično) će biti zadržani u tajnosti.
Ako čitalac i/ili autor teksta eksplicitno zatraži da se podaci objave, neke ne možemo objaviti u skladu sa Zakonom o zdravstvemoj zaštiti (.pdf, 560 Kb, deo koji se odnosi na čuvanje tajnosti podataka od strane medicinskih radnika).

USLUŽNI SAJTOVI:

StatCounter, Google analytics i FeedBurner prate statistiku sajta, a rezultati se koriste isključivo i jedino u svrhu naučnog rada; moguće je da će biti publikovani u naučnim časopisima, ali isključivo po ESOMAR kodeksima i opštim merilima tajnosti i etičnog rada koja važe za profesiju i za naučni rad uopšte.

Za sve radnje koje se obavljaju preko drugih sajtova i/ili organizacija, kao što su StatCounter, PlusHostingRS, Moj Stav i dr. važe njhovi uslovi korišćenja i politika privatnosti, u skladu sa zakonodavstvom zemalja u kojima su ti sajtovi hostovani.

Za fotografije sa sajta koje su royalty free izražava se zahvalnost sajtu 123freevectors.com.
Za sve fotografije preuzete sa drugih sajtova je naveden izvor.

2 thoughts on “Uslovi korišćenja”

 1. Zdravo ja nosim aparat za ispravljanje zuba i sve mislim da necu naucit pricat nikada dok nosim aparat(protezu)da li moram vise vezbati da pricam ili?Hvala unapred.

  1. Dobro veče želim,
   naučićete, kako da ne :).

   Probajte ovako: da čitate naglas, da pevate, da govorite kad imate bonbonu u ustima; obično pacijenti progovore bez problema kad zaborave na aparat – recimo, kad se posvađaju :).
   Samo hrabro i vežbajte, biće dobro. Srećno :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.