Pasta za zube sa ukusom viskija

pasta za zube sa ukusom viskija

U kolekciji dr Vala Kolpakova, verovatno najvećoj na svetu, postoji i pasta za zube sa ukusom viskija :). Postoje i paste sa ukusom karija, bambusa i svega što vam na pamet može pasti.
Jedna čak datira iz doba Drugog svetskog rata i ima radioaktivne sastojke…

Dr Kolpakov ima oko 1.800 tuba pasti za zube, i nada se da će ući u Ginisovu knjigu rekorda. Veoma je zainteresovan za kolekciju jednog Nemca – od oko 500 pasti za zube.
Kaže da je paste za svoju kolekciju nabavljao preko eBay-a, molio prijatelje koji putuju da mu kupe u mestu boravka, različite kompanije su mu donirale…

Pasta za zube koja je po mišljenju dr Kolpakova najvrednija u njegovoj kolekciji je iz viktorijanske Engleske, iz 1801. godine, sa srebrnom kutijom nalik na pudrijeru.

najveća pasta za zube na svetu

Pasta za zube koja je omiljena samom dr Kolpakovu?
Sa aromom viskija, burbona, vina, amareta, šampanjca…

“Nedavno sam nabavio divan set od pet pasti za zube sa ukusom pića, iz 1968. godine. Sledeća pasta za zube za kojom tragam je ona sa ukusom čokolade.
Imam set čistog čokoladnog krema pakovanog u tubu paste za zube; to je više kao šaljiv poklon, naravno, nije predviđen za redovno pranje zuba” – kaže dr Kolpakov.

Kompanija Breath Palette je prevazišla sve ostale sa 31 novim ukusom: zeleni čaj, bundeva, puding, kari… Čak i Opra ih preporučuje :).

Radioaktivna pasta za zube se zove Doramad – u to doba ljudi su verovali da doprinosu lečenju oboljenja desni i njihovoj revitalizaciji.

Otkad je napravio i svoj sajt, The toothpaste world, dr Kolpakov je postao i šire poznat – možete mu i vi poslati pastu za zube :).

Izvor i ilustracija:
worldmostamazingrecords.org
hospitalitywholesale.com

 

One thought on “Pasta za zube sa ukusom viskija”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.