Flaster za groznicu

Groznica je kako mnogi znaju, vrlo neprijatno oboljenje; javlja se najčešće na usnama, mada smo je viđali i na licu, i u usnoj duplji. Izaziva je herpes simplex virus, a “mehurići” su ponekad veoma bolni, a svakako neprijatni.

Nepregledan je spisak lekova i “lekova” kojima pokušavamo da se izborimo s ovom nevoljom; počev od antivirusnih “mažica”, preko cink-oksida i mazanja “preparatima” koji nisu za štampu do laserskih tretmana.

E, sada se u našoj zemlji pojavio novi vid pomoći za ljude koje muči groznica: “flaster”, koji je nevidljiv, rastvorljiv, i jednostavan za primenu.

Prema tehnološkom sastavu, on sadrži:

Beta-glukan; to je u stvari “imune booster”; osim što pojačava prirodne odbrambene snage organizma, on i umiruje, štiti i hidrira kožu i na taj način podstiče proces zarastanja rana;

Sulfatne polisaharide iz crvenih mikroalgi; ovo su moćni inhibitori herpes virusa, citomegalovirusa, čak i HIV-a*, a ima radova koji pokazuju da ima pozitivno delovanje i kod toksičnihoštećenja ćelija jetre; oni kod herpesa štite prilikom izlaganja suncu i hidriraju strukturu kože;

– Cink sulfat; cink je prisutan u svakoj ćeliji našeg tela, a sadrži ga i oko 200 enzima. U stvari, cink je uključen u više enzimskih reakcija nego ma koji drugi mineral koji se nalazi u organizmu. On je neophodan za normalnu kožu, vid, čulo ukusa, sintezu proteina, zarastanje rana… U ovom flasteru, on ima adstrigentno dejstvo kojim učvršćuje, tonira i jača slojeve kože.
Možete pročitati ovde malo više o značaju cinka.

No, da zanemarimo za trenutak šta kažu prospekti i nauka – kao i obično, mi smo Herpatch probali prvo na sebi.
Subjektivan osećaj je da skraćuje bolnu fazu; osim ovoga, osetno je lakše – jer ne dolazi do pucanja herpetičnih “mehurića” i stalnog vlaženja, koje izaziva nelagodnost u kontaktu sa ljudima.
Znate i sami kako je – verovatno i vi, kao i mi – uvek imate osećaj da “baš svi gledaju” u tu vašu groznicu.

Nadamo se od srca da će vam ovo biti od neke koristi, za sve one koji se pate sa ovim dosadnim oboljenjem.
Na ovoj stranici možete pogledati malo više o prednostima ovog vida zaštite i lečenja groznice.

groznica flaster

 

……….
* Baba M, Snoeck R, Pauwels R, de Clercq E. Sulfated polysaccharides are potent and selective inhibitors of various enveloped viruses, including herpes simplex virus, cytomegalovirus, vesicular stomatitis virus, and human immunodeficiency virus. Antimicrob Agents Chemother. 1988;32(11):1742-1745.

 

(dr Tomasović se zahvaljuju dr Mileni Milojević i Adriatic distribution D.O.O. na dozvoli da objave sliku u prilogu. Ovaj tekst nije plaćeni oglas, samo mišljenje i iskustvo autora.) 

2 thoughts on “Flaster za groznicu”

  1. Iz ugla nekog ko obavezno jednom a nekad i dva puta godisnje dobije herpes na usni, metoda koja meni najvise pomogne:

    u trenutku kad osetim da dobijam groznicu (meni izbije u roku od par sati) prvo stavim Viru Merz (aciklovir) i posle sat-dva vremena flaster, i REDOVNO ga koristim, bez pauza dok god postoje simptomi. Na taj način uspevam izbeći širenje herpesa i pojavljivanje bolnih (često krvavih) ranica, a takodje je i vreme trajanja jako skraćeno.

    Svaka čast farmaceutima koji su smislili te flastere, spasili su me :)

    1. Ja nisam u životu imala groznicu, pa nemam pojma, ali obe koleginice jesu, i one su ga i probale, kažu isto što i ti.

      Hvala na poseti :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.